Skip to main content

Consultancybureau Adjust Consulting B.V. breidt haar dienstverlening opnieuw uit door de overname van InkoopMeesters per 1 november 2023. Met deze overname wordt Adjust de landelijke nummer 1 als het gaat om begeleiden van (Europese) aanbestedingen binnen het onderwijs.

Adjust en InkoopMeester gaan samen verder!

Adjust maakt vandaag met trots de succesvolle afronding van een nieuwe overname bekend. InkoopMeesters helpt onderwijsinstellingen, vanuit de labels InkoopMeesters, InhuurMeesters en DASmakkelijk, met inkopen en aanbesteden vanuit diverse proposities. Adjust heeft via de dochteronderneming Inkada reeds een sterke positie in deze markt. Met de overname ontstaan er mogelijkheden om verder te investeren in de dienstverlening en daardoor van nog meer waarde te zijn voor de gezamenlijke klanten.

Met de overname van InkoopMeesters heeft de Adjust Group nu kantoren in het Oosten (Almelo), Zuiden (Schijndel) en Westen (Amstelveen) van het land.

Adjust Consulting, Amstelveen

Adjust is sinds 2003 hét authentieke bureau voor inkoop en contractmanagement. Adjust won tot nu toe al 9 keer de FD Gazellen Award en staat voor het tweede jaar op rij in de Top 250 groeibedrijven van de Erasmus Centre for Entrepreneurship. Adjust is de absolute expert op inkoop en contractmanagement met ruim 200 medewerkers. Adjust ondersteunt organisaties om kritisch naar hun eigen proces te kijken, geeft advies bij complexe vraagstukken en neemt graag verantwoordelijkheid voor de uitvoering. De consultants van Adjust acteren met hart, ziel en geweten en zoeken voortdurend de juiste balans tussen zakelijk en menselijk, met oog voor de wereld om ons heen. Zo brengt Adjust waarde in de meest brede zin van het woord: waarde voor de organisatie, de mensen, en de wereld om ons heen.

Adjust werkt voor ambitieuze organisaties die net als zij, een verantwoordelijkheid voelen die verder gaat dan enkel waarde uitgedrukt in economische waarde.

InkoopMeesters, Schijndel

InkoopMeesters, opgericht in 2006 is vanuit een jarenlange ervaring in het onderwijs bedreven in het professionaliseren van processen. Alle inkoopadviseurs van InkoopMeesters beschikken over actuele kennis van aanbesteden en zijn continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht. Vanuit een volledige focus op inkoop is het de ambitie om grote en middelgrote onderwijsorganisaties sterker te maken.

Daarnaast maakt DASmakkelijk de toepassing van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) gemakkelijk voor onderwijsorganisaties. Voor gangbare diensten en producten is een DAS vaak een passende manier om aan de aanbestedingsregels te voldoen.

De inhuurdesk van InhuurMeesters ontsluit leveranciers van flexibele arbeid voor onderwijsorganisaties op een rechtmatige en doelmatige manier om te komen tot een efficiënte invulling van inhuurvragen.

Perfecte aanvulling

Eerder al, in 2022 nam Adjust het adviesbureau Inkada uit Almelo over. Inkada begeleidt en adviseert opdrachtgevers bij (Europese) aanbestedingen, voeren kwaliteitsmetingen uit en bieden ondersteuning bij contractbeheer. Met de overname van InkoopMeesters bundelt Adjust kennis en ervaring op het gebied van aanbesteden in onder andere de sectoren onderwijs, zorg en veiligheidsregio’s.

De Inhuurdesk van Inkada en de dienstverlening van InhuurMeesters zijn een perfecte aanvulling op elkaar. Daarnaast is DASmakkelijk, hét DAS systeem voor gangbare diensten en producten, een waardevolle aanvulling in het pallet van dienstverleningen.

Klanten kunnen blijven rekenen op de hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening waar Adjust & InkoopMeesters bekend om staan. Daarnaast betekent deze overname een bredere expertise. “Onze toewijding aan een kwalitatief hoge dienstverlening blijft ongewijzigd. Door de samenvoeging kunnen we een nog breder scala aan diensten aanbieden en kunnen we nog dieper ingaan op complexe inkoopuitdagingen. Voor de bestaande klanten van zowel InkoopMeesters als Inkada blijven de vertrouwde aanspreekpunten binnen de organisaties ongewijzigd. We staan klaar om waarde toe te voegen, zoals altijd.”, aldus Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust.

Het is niet de eerste overname die Adjust doet. Het snelgroeiende Adjust nam in 2019 Motive Talent over, dé opleider en leverancier van inkooptalent. Eind 2022 werd Inkada onderdeel van Adjust en begin 2023 werd Emeritor Procurement Services overgenomen.