Skip to main content

 

Asito heeft de schoonmaakaanbesteding van de gemeenten Enschede en Losser gewonnen. De aanbesteding betreft twee percelen met in totaal achttien locaties van beide gemeenten. Asito is verantwoordelijk voor de verzorging van de schoonmaak en glasbewassing. Uniek aan deze tender was de gunning op grotendeels kwaliteit. De prijs stond met een plafondbudget vast.

Overtuigen op kwaliteit
Met de wedstrijd hebben de gemeenten de markt uitgedaagd om met behulp van een ondernemersplan maximaal te overtuigen op kwaliteit. “De beschreven KPI’s zijn (volledig) logisch, coherent en ambitieus. Asito haar ondernemersplan heeft daarmee de doelstelling van de wens volledig tot in ruime mate overtroffen. Dat Asito onder meer in persoonlijke ontwikkeling van medewerkers investeert, is een pre. Dit vonden de beoordelaars ook voor uw eigen aansturing en begeleiding van jobcoaches; hiermee creëert Asito een herkenbaar en vertrouwd gezicht voor de doelgroep.”

Asito zet in het nieuwe contract ten minste 60% van de opdrachtwaarde in ten behoeve van social return.

Langdurige samenwerking
Asito start per 1 februari 2018 met haar dienstverlening. Het betreft een langdurige samenwerking van in totaal zeven jaar (inclusief optiejaren). Met een uitgebreid ondernemersplan bestaande uit hospitality, resultaatgericht en duurzaamheid wordt bijgedragen aan de doelstelling van beide gemeenten om een ‘risicodragende partner’ te selecteren en anderzijds een inschrijver die instaat voor de kwaliteit van de te leveren diensten. Volgens Asito een mooi vervolg op het Gouden Partnership uit 2015.

Inkada
Inkada heeft gemeente Enschede en Losser begeleid bij deze aanbesteding en zal betrokken blijven om de kwaliteit te monitoren door middel van contractbeheer.